Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007,3:21 π.μ.
Η απολογιστική συνέντευξη του προέδρου της ΠΑΕ Αρης

Απολογιστική συνέντευξη Τύπου παρέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης κ. Λάμπρος Σκόρδας με αφορμή την συμπλήρωση του 1/3 του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο πρόεδρος του Αρη μίλησε για:

Την πορεία της ομάδας στην Ελλάδα και την Ευρώπη

«Είμαστε σε καθοριστικό σημείο όσον αφορά το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και δεν πρέπει να κάνουμε ακόμα αποτίμηση της πορείας μας, γιατί αυτή δεν έχει τελειώσει. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα, όπως πιστεύαμε στην πρόκριση όταν κληρωθήκαμε με τη Σαραγόσα, που έχει 20 φορές μεγαλύτερο προϋπολογισμό από τον Αρη. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει μια μεγάλη πορεία σε και είμαστε ισόβαθμοι με την ομάδα που θεωρείται το φαβορί της διοργάνωσης. Αισθανόμαστε περήφανοι για αυτήν την ομάδα και θεωρώ αδιανόητα τα σχόλια διαμαρτυρίας που ακούγονται. Πρέπει οι φίλαθλοι του Αρη να στηρίζουν τους ποδοσφαιριστές, είτε κερδίζουν είτε χάνουν. Η αγάπη για τον σύλλογο πρέπει να υπερισχύει».

Την διακοπή της συνεργασίας με τον Μανέλ Φερέρ

«Από τη στιγμή που αντιληφθήκαμε ότι η συνεργασία με τον κ. Φερέρ δεν ήταν επωφελής, την διακόψαμε. Ο προηγούμενος προπονητής είπε φεύγοντας βαριά πράγματα για τον Αρη, αλλά όπως αποδείχθηκε κάναμε το σωστό. Αλλωστε προσλάβαμε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που είναι ο κορυφαίος προπονητής της τελευταίας 20ετίας. Δεν είναι δυνατόν να μπερδεύεται το αγωνιστικό κομμάτι με το διοικητικό και όταν διαπιστώσαμε ότι η συγκεκριμένη διοικητική επιλογή επηρέαζε το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας, αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε αυτήν τη συνεργασία».

Το ενδεχόμενο μεταγραφών

«Ο Αρης θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Η ομάδα διαθέτει πολύ καλό υλικό, αλλά φυσικά θα κάνει μεταγραφές, αν μπορεί να βρει καλύτερους παίκτες από αυτούς που έχει, με δεδομένο ότι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο είναι πιο δύσκολο να βρεις αξιόλογους παίκτες».

Την πρόοδο στον οικονομικό τομέα

«Τα τελευταία τρία χρόνια, αυτή η διοίκηση ακολουθούσε πάντοτε μια βασική σκέψη: Οτι πρέπει να ξοδέψεις όσα μπορείς να πληρώσεις, για να επιτευχθεί ο στόχος της οικονομικής εξυγίανσης. Ο τελευταίος ισολογισμός παρουσίασε ζημία χρήσης 567.000 ευρώ. Αν είχαμε εισπράξει τα χρήματα από την χορηγία του ΟΠΑΠ, ο ισολογισμός θα ήταν ισοσκελισμένος. Τα έσοδα της ΠΑΕ για την τρέχουσα σεζόν είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με πέρυσι και θα ανέλθουν σε 9 εκατομμύρια ευρώ. Εχουμε κάνει επίσης μεγάλες επενδύσεις στο γήπεδο που φτάνουν τις 850.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων, τοποθετήσαμε νέα συστήματα ασφαλείας, πυρασφάλεια, ηλεκτρονικό πίνακα, αλλάξαμε τα δημοσιογραφικά θεωρεία, τα αποδυτήρια, τους πάγκους. Ολα αυτά έγιναν με δικά μας έξοδα. Το γήπεδό μας είναι το μοναδικό που έχει άδεια από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, οργανώσαμε το εμπορικό τμήμα αυξάνοντας τα έσοδα της μπουτίκ».

Το όνειρο για την ανακατασκευή του Κλεάνθης Βικελίδης

«Το μεγάλο μας όραμα είναι να ανακατασκευάσουμε το γήπεδο. Βρισκόμαστε στη διαδικασία προμελέτης και σχεδιάζουμε να αυξηθεί η χωρητικότητα των θεατών στις 32.000 θέσεις, να δημιουργηθεί υπόγειο πάρκινγκ τριών ορόφων και 900 θέσεων και να υπάρχουν περισσότεροι χώροι για εμπορικές χρήσεις. Στόχος μας είναι να έχει ετοιμαστεί το νέο γήπεδο μέχρι το 2014, όταν θα συμπληρωθούν τα 100 χρόνια του συλλόγου. Γενικά πρόκειται για μια περιοχή που προσφέρεται για μεγάλη ανάπτυξη, αφού η στάση του μετρό, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων θα τεθεί επίσης σε λειτουργία το 2014, θα απέχει μόλις 500 μέτρα. Επίσης, σε περίπου δύο χρόνια θα είναι έτοιμες οι νέες εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου στο Ν. Ρύσιο».
Τον κόσμο του Αρη

«Ο πρόεδρος και ο προπονητής της Μπράγκα μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τους φιλάθλους μας. Εκαναν λόγο για ένα φανατισμένο κοινό σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον. Και με την ΑΕΚ δείξαμε ως αντίληψη συλλόγου και ως οπαδική συμπεριφορά αυτό που ονειρευόμαστε για τα επόμενα χρόνια».

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤ 7 comments
,3:20 π.μ.
Τέρι: «Είναι σαν μια νέα αρχή για μενα»

Ενισχυμένος σε σημαντικό βαθμό αναμένεται να παραταχθεί αύριο (17:00) ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο κλειστό της Νεάπολης κόντρα στην Ολύμπια Λάρισας. Οι 'κίτρινοι' προχώρησαν σε μια εσωτερική… μεταγραφή και ο λόγος βεβαίως για τον Ρέϊσον Τέρι που αύριο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Μετά την έκδοση του σκοπιανού διαβατηρίου για λογαριασμό του Τζερεμάϊα Μάσεϊ, οι άνθρωποι της ομάδας κινήθηκαν άμεσα ως προς την έκδοση δελτίου τόσο για τον 25χρονο φόργουορντ που θα λογίζεται πλέον ως κοινοτικός, όσο και για τον Ρέισον Τέρι που θα καλύψει την δεύτερη θέση Αμερικανού που προέκυψε. Οι προσπάθειες μάλιστα των «κίτρινων» καρποφόρησαν και έτσι ο Τέρι θα ενισχύσει αύριο την ομάδα στον πολύ σημαντικό αγώνα με την Ολύμπια Λάρισας.

«Αισθάνομαι πλέον πολύ άνετα και είναι σαν μια νέα αρχή για μένα», τονίζει χαρακτηριστικά ο Ρέισον Τέρι στο ARISBC.GR και συνεχίζει: «Τόσο καιρό έπαιζα μόνο έναν αγώνα την εβδομάδα αντί για δύο όπως η υπόλοιπη ομάδα κάτι που ήταν ιδιαίτερα ψυχοφθόρο και αποθαρρυντικό διότι αν δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα σε κάποιον αγώνα της Ευρωλίγκα, θα έπρεπε να περιμένω άλλες επτά μέρες μέχρι τον επόμενο αγώνα. Τώρα όμως έχει φύγει από πάνω μου όλη αυτή η πίεση που αισθανόμουν και από την στιγμή που θα αγωνίζομαι και εγώ δύο φορές την εβδομάδα θα μπορέσω να βρω το ρόλο μου μέσα στην ομάδα και όντας πιο άνετος να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό».

Η χαρά του 23χρονου απόφοιτου από το North Carolina είναι έκδηλη αφού ήταν αναγκασμένος εδώ και τόσο καιρό να μετέχει μόνο στους αγώνες της Ευρωλίγκα, κάτι που δεν διευκόλυνε ούτε τον ίδιο, αλλά ούτε και την ομάδα. Από αύριο όμως θα έχει την δυνατότητα να αγωνίζεται και στο ελληνικό Πρωτάθλημα γεγονός που θα βοηθήσει τον ταλαντούχο Αμερικανό φόργουρντ να βρει τον ρυθμό του και να ξεδιπλώσει καλύτερα τις αρετές του μέσα στο παρκέ: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί έχω αφήσει πίσω μου αυτήν την κατάσταση που με ταλαιπώρησε», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Αισθάνομαι μάλιστα ιδιαίτερα ανακουφισμένος που θα έχω το δικαίωμα από εδώ και πέρα να βοηθώ την ομάδα μου να κερδίζει από το να κάθομαι στο σπίτι και να την παρακολουθώ από την τηλεόραση. Πλέον μπορώ να νιώθω περισσότερο ως μέλος της ομάδας και είναι σαν να ξεκινάνε τώρα όλα από την αρχή».

Όσο για το τι θα πρέπει να κάνει ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για να επιστρέψει αύριο από τον «κάμπο» με το διπλό, ο Ρέισον Τέρι παρατηρεί: «Δεν ξέρω ακριβώς το ρόστερ της ομάδας, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θα πάμε εκεί πέρα με σκοπό να διεκδικήσουμε τη νίκη. Σίγουρα μας περιμένει μια ακόμη σκληρή αναμέτρηση και θα πρέπει να ελέγξουμε όλα αυτά τα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε αναγκάζοντας τον αντίπαλο να παίξει στους δικούς μας ρυθμούς».

Η αποστολή των «κίτρινων» θα συναντηθεί στις 18:00 στο Αλεξάνδρειο και θα αναχωρήσει οδικώς με προορισμό την Λάρισα. Στην 12ακαδα συμπεριλήφθηκε και ο νεαρός Γάϊος Σκορδίλης.

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤ 0 comments
,3:18 π.μ.
Πήραν το «τρίποντο» οι κιτρινόμαυροι

(8/12/2007)

Την τέταρτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Άρης Μαρμούρης. Οι «κιτρινόμαυροι» χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη δυσκολία επικράτησαν με 3-0 (25-17, 25-20, 25-21) του Μίλωνα στην Αθήνα για τη 10η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Με… όπλο το μπλοκ οι «κιτρινόμαυροι» πρόσθεσαν τρεις πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό τους για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Άρη Μαρμούρη Γιάννης Μέλκας δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος με τη σοβαρότητα που έδειξε η ομάδα μου. Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε και τα καταφέραμε . Το καταλάβανε αυτό τα παιδιά και το έδειξαν και στο γήπεδο. Αλλά και από τεχνικής πλευράς είμαι ικανοποιημένος. Αφού παίχτηκε καλό βόλεϊ. Μόνο στις κόντρα επιθέσεις είχαμε πρόβλημα που δεν μπορούσαμε να τις τελειώσουμε. Έχουμε οκτώ μέρες για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας βοηθήσει να διατηρηθούμε στην τετράδα ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε τη διαδικασία της πρώτης φάσης του κυπέλλου».

Μίλωνας (Ντόζης): Θάνος 2, Χατζηπροδρόμου 3, Πανούσος 8, Κρουζάγιεφ 12, Ιωακειμίδης 13, Νεγκρέτε 4, Κουρούπης (69%).

Άρης Μαρμούρης (Μέλκας): Ράντιτς 14, Σιμεούνοβιτς 4, Προύσαλης 6, Μάιντακ 12, Καραγιάννης 8, Ρόλιτς 5, Μπαμπαλιούτας (λ-83%), Νικηφορίδης 5, Σαρικεϊσογλου 1

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤ 0 comments
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007,4:31 μ.μ.
ΑΡΗΣ-ΜΠΡΑΓΚΑ 1-1
Ισόπαλος με σκοερ 1-1 αναδείχθηκε ο Αρης με τη Μπράγκα στο Κλεάνθης Βικελίδης και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, θα πρέπει να ταξιδέψει στο Μόναχο στις 19 Δεκεμβρίου ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στη Μπάγερν για να είναι σίγουρος.
Μόλις στιο 3΄ ο Χαβίτο βρέθηκε μόνο απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, από κόρνερ ο Λιντς μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Κατάφερε πάντως να ισοφαρίσει στο 26΄με καρφωτή κεφαλιά του Ρονάλντο από σέντρα του Παπαδόπουλου, δεν μπόρεσε όμως να αξιοποιήσει την υπεροχή του και να πάρει τη νίκη. Στο 30΄ο Σάντος απέκρουσε με δυσκολία δυνατό σουτ του Νεμπεγλέρα, ενώ στο 37΄ ο Χαβίτο βρέθηκε πάλι μόνος με τον αντίπαλο τερματοιφύλακα αλλά σούταρε άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης έχασε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Ιβιτς στο 49΄που έφυγε άουτ.
Οι συνθέσεις
ΑΡΗΣ: Χαλκιάς, Νέτο, Αουρέλιο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Χαβίτο (79' Φελίπε), Γκαρσία, Κόκε, Ιβιτς, Σιστόν (79' Κάλβο).
ΜΠΡΑΓΚΑ: Σάντος, Περεϊρα, Φερνάντεζ, Ροντρίγκεζ, Ανίλτον, Φρεσό, Πεϊσότο (53' Ζοάο Πίντο), Μπρούμ, Ζορζίνιο (74' Τζαΐλσον), Βέντερ (82' Καστανέιρα), Λιντς.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,4:30 μ.μ.
Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΠΑΕ Λάμπρου Σκόρδα την Παρασκευή
Με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα πρώτων αγωνιστικών στο πρωτάθλημα της Superleague, όπως καθιερώθηκε και από την περσινή αγωνιστική περίοδο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης Λάμπρος Σκόρδας θα παραθέσει αύριο συνέντευξη Τύπου, στις 14:00, στην αίθουσα Τύπου του 'Κλεάνθης Βικελίδης'.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007,5:52 π.μ.
Η αποστολή του Αρη για τον αγώνα με τη Μπράγκα
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε 20 ποδοσφαιριστές στην αποστολή για τον αγώνα του Kυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τη Μπράγκα. Αναλυτικά η αποστολή:
Χαλκιάς, Κέλεμεν, Αβ. Παπαδόπουλος, Νέτο, Ρονάλντο, Κυριάκος, Κόκε, Κουλουχέρης, Βανγκέλι, Ιβιτς, Καράμπελας, Κάλβο, Μάρκο Αουρέλιο, Φελίπε, Γκαρσία, Γόγολος, Σιστόν, Χαβίτο, Νεμπεγλέρας, Πρίττας.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007,7:08 μ.μ.
Ο Σάκης Πρίττας μίλησε στο Yellow
O Σάκης Πρίττας μίλησε στο 'Yellow', το official match programme του Αρη που θα διανεμηθεί την Πέμπτη στο γήπεδο, όπως σε κάθε αγώνα...
Μετά τον Ερυθρό Αστέρα και τη Μπόλτον, η Μπράγκα. Μετά η πρόκριση;
«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, Εκεί έχουμε το μυαλό μας και θέλουμε να επανέλθουμε στις επιτυχίες μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον Αρη να περάσει στην επόμενη φάση, στους 32 του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
-Η ήττα αυτή της Κυριακής θα σας επηρεάσει;
«Θέλω να πιστεύω ότι θα μας επηρεάσει θετικά. Μετά από αποτυχίες προτιμώ να ακολουθεί γρήγορα άλλο παιχνίδι για να επιστρέφουν τα χαμόγελα. Ηταν κακή παρένθεση το ματς με την ΑΕΚ και θέλουμε να το ξεχάσουμε».
-Η Μπόλτον ισοφάρισε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, η ΑΕΚ νίκησε με… καραμπόλα. Μήπως μας εγκατέλειψε η τύχη;
«Δεν το σκέφτομαι ετσι, δεν υπολογίζω τόσο πολύ στον παράγοντα τύχη, γιατί άλλες φορές κερδίζεις κι άλλες φορές χάνεις. Κάθε αγώνας κρίνεται στις λεπτομέρειες και τις λεπτομέρειες εμείς τις καθορίζουμε, δεν είναι θέμα τύχης. Ισως με την ΑΕΚ να υπήρχε δόση ατυχίας, αλλά αν είσαι πιο συγκεντρωμένος αποφεύγεις τα λάθη και γλιτώνεις τα γκολ. Και με τη Μπόλτον κάναμε κάποια λάθη για να μπει το γκολ των Αγγλων»
-Το ματς με τη Μπράγκα είναι σημαντικό, αλλά σημαντικό είναι κι αυτό στο Βελιγράδι ανάμεσα στον Αστέρα και τη Μπόλτον.
«Το σημαντικότερο είναι να μη χάσουμε γιατί θα έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης και με ισοπαλία. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να παίρνεις ότι σου αρκεί. Θέλουμε τη νίκη, αλλά στη χειρότερη των περιπτώσεων αν μας φέρει και η ισοπαλία την πρόκριση θα είμαι ικανοποιημένος. Το μυαλό είναι πάντα και στο άλλο παιχνίδι, αλλά προσπαθείς να το αφήνεις στην άκρη».
-Πως βίωσες τον αγώνα στο «Ρίμποκ»;
«Είναι μεγάλη εμπειρία να αγωνίζεσαι σε ευρωπαϊκά κύπελλα με τον Αρη. Και κυρίως επειδή στην Αγγλία ακολούθησε μεγάλος αριθμός φιλάθλων. Θέλαμε να τους ικανοποιήσουμε, αλλά δεν πανηγυρίσαμε. Ελπίζω να τοι κάνουμε κόντρα στη Μπράγκα».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,7:07 μ.μ.
Οι συνεντεύξεις Τύπου και το πρόγραμμα Αρη και Μπράγκα για το ματς της Πέμπτης
Στις 20:00 το βράδυ φτάνει στο αεροδρόμιο Μακεδονία η αποστολή της Μπράγκα, που επρόκειτο να πετάξει στις 14:30 από το Οπόρτο με πτήση τσάρτερ. Ο τεχνικός της πορτογαλλικής ομάδας Μανουέλ Μασάδο, θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου αύριο στις 13:00 στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, όπου θα καταλύσει η αποστολή της Μπράγκα, ενώ η προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στις 21:15 στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Το πρόγραμμα του Αρη

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αύριο, Τετάρτη, στις 15:00 στην αίθουσα Τύπου του «Κλεάνθης Βικελίδης». Η προπόνηση του Αρη θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου και θα είναι ανοιχτή για τους ανθρώπους των media μόνο για τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007,1:11 μ.μ.
ΑΡΗΣ-ΑΕΚ 0-1
Την πρώτη του φετινή ήττα στο Κλεάνθης Βικελίδης γνώρισε ο Αρης από την ΑΕΚ με σκορ 0-1. Το μοναδικό γκολ επιτεύχθηκε με αυτογκόλ του Ρονάλντο στο 82΄. Ο Αρης έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Κόκε στο 64΄από σέντρα του Ιβιτς, ενώ η ΑΕΚ απάντησε με δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 68΄ με τους Ριβάλντο και Αρουαμπαρένα, πριν έρθει το αυτογκόλ για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός, καθώς στο ημίχρονο με απόφαση όλων των εμπλεκόμενων φορεών του αγώνα (Αρης, ΑΕΚ, διαιτητής, παρατηρητής, αστυνομία και αθληικός εισαγγελέας) εκκενώθηκε η εξέδρα των οπαδών της ΑΕΚ, που πετούσαν συνεχώς φωτοβολίδες με σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού κάποιου φιλάθλου του Αρη, ή και ποδοσφαιριστή των δύο ομάδων.
Oι συνθέσεις
ΑΡΗΣ: Χαλκιάς, Νέτο (87΄ Χαβίτο), Βανγκέλι, Α.Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Καράμπελας (46΄ Φελίπε), Ιβιτς, Κάλβο (72΄ Γκουγκουλιάς), Κόκε.
ΑΕΚ: Μορέτο, Καφές, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Δέλλας, Καπετάνος (46΄ Μπλάνκο), Ριβάλντο, Μαντούκα (69΄ Σέζαρ), Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Λυμπερόπουλος (89΄ Αλβες).
Διαιτητής: Κουκουλάκης
Κίτρινες: Νεμπεγλέρας, Ρονάλντο, Ιβιτς - Ζήκος, Ράμος, Καφές

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤ 2 comments
,1:10 μ.μ.
Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε αυτό που ήθελε
Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε αυτό που ήθελε

Με έναν Τζερεμάϊα Μάσει να κάνει πράγματα και θαύματα μέσα στο παρκέ ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αν και δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στην Α.Ε.Λ. 1964 Γ.Σ., εντούτοις κατάφερε να επιβληθεί δια πυρός και σιδήρου στο Αλεξάνδρειο με 72-70 φτάνοντας στην Τρίτη συνεχόμενη νίκη του σε Ελληνικό Πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

Ο Αμερικανός φόργουρντ σε 35’ και 34’’ συμμετοχής σημείωσε απέναντι στην πρώην του ομάδα 30 πόντους (6/8 βολές, 9/15 δίποντα, 2/3 τρίποντα), εννέα ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και μία ασίστ συγκεντρώνοντας 0.956 από το σύστημα αξιολόγησης. Ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης της αποψινής συνάντησης, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη στην επίθεση τον Μπρέισι Ράϊτ που πέτυχε 17 πόντους (3/4 βολές, 4/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα), τέσσερα ριμπάουντ, μια ασίστ και ένα κλέψιμο. Σημαντική ήταν επίσης η βοήθεια του Σάββα Ηλιάδη τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Οι «κίτρινοι» πάντως έχασαν τις εναέριες μονομαχίες, αφού μάζεψαν 27 συνολικά ριμπάουντ, έναντι 46 των φιλοξενουμένων. Είχαν ωστόσο μόλις έξι λάθη, σε αντίθεση με την Α.Ε.Λ. 1964 Γ.Σ. που υπέπεσε σε 19 και διαδραμάτισε σίγουρα μεγάλο ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης υπέρ του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο αγώνας φαινόταν από την αρχή ότι θα είναι δύσκολος για το συγκρότημα του Γκόρντον Χέρμπερτ, αφού η Λαρισινή ομάδα ήρθε με αξιώσεις στην Θεσσαλονίκη. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 3ο λεπτό (8-8), αλλά οι «κίτρινοι» κατάφεραν να προσπεράσουν με 14-9 στο 6’ και 17-11 στο 7’. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο αντέδρασαν και με μπροστάρη τον Παπανικολόπουλο μείωσαν σε 17-14 στο 10λεπτο.

Στην δεύτερη περίοδο ένα ξέσπασμα του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που είχε ως κύριους εκφραστές τους Μάσεϊ, Κάστλ, Ράϊτ και Ηλιάδη είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπεί το σκορ από 22-21 που ήταν στο 13’ σε 30-21 στο 19’. Οι Λαρισαίοι όμως ούτε και τότε φαινόντουσαν διατεθειμένοι να παραδώσουν τα όπλα και με χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Τσέρανιτς και ένα τρίποντο του Παπανικολόπουλο μείωσαν σε 32-26 που ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και ενώ θα περίμενε κανείς από τους «κίτρινους» να ανεβάσουν την απόδοση τους, στην πραγματικότητα συνέβη το αντίθετο με τους «βυσσινί» να το εκμεταλλεύονται στο έπακρο ισοφαρίζοντας σε 38-38 στο 25’ με καλάθι του εξαιρετικού σήμερα Καραβανά (ο νεαρός σέντερ τα δικαιώματα του οποίου ανήκουν στον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και αγωνίζεται ως «δανεικός» στην Α.Ε.Λ. 1964 Γ.Σ. επέστρεψε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα στο Αλεξάνδρειο ως αντίπαλος), ενώ μάλιστα προηγήθηκαν μέχρι και με έξι πόντους (39-45) στο 27’, για να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 46-50 που διαμορφώθηκε με καλάθι του Κις στην εκπνοή.

Με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου οι «κίτρινοι» έδειξαν να αφυπνίζονται και πετυχαίνοντας ένα σερί 9-2 πήραν στο 33’ ξανά τα ηνία στο προβάδισμα του σκορ (55-52) με τον Μάσεϊ να σκοράρει με… χίλιους τρόπους. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση από τους Παπανικολόπουλο και Κις πέρασαν μπροστά στο σκορ με 57-58 στο 35’, αλλά αυτή ήταν όμως και η τελευταία φορά στον αγώνα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Μάσεϊ άνοιξε… πυρ στο καλάθι της Α.Ε.Λ. 1964 Γ.Σ. και με δύο εύστοχες βολές, αλλά και ένα τρίποντο έγραψε το 62-58 υπέρ του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο 36’. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο ισοφάρισαν σε 62-62 με δίποντο του Τίνγκ στο 38’, αλλά και πάλι ο Μάσεϊ με δύο εύστοχες βολές, σε συνδυασμό με ένα τρίποντο του Ράϊτ και μια εύστοχη βολή του Σεραπίνας έδωσαν αέρα έξι πόντων στους «κίτρινους» και ενώ απέμεναν 54’’ για το φινάλε. Οι «βυσσινί» μείωσαν σε 68-64 με δίποντο του Παπανικολόπουλου, για να ακολουθήσει στην επόμενη φάση ένα εντυπωσιακό φόλοου κάρφωμα του Μάσεϊ που έγραψε το 70-64 30’’ πριν την λήξη. Ο Παπανικολόπουλος όμως σημείωσε ένα ακόμη τρίποντο για να μειώσει σε 70-67, ενώ στην συνέχεια ο Κάστλ κέρδισε φάουλ χάνοντας όμως και τις δύο βολές που εκτέλεσε, κάτι που δεν συνέβη και στην περίπτωση του Παπαχρήστου που ευστοχώντας δις από την γραμμή των ελευθέρων βολών έφερε την Λαρισινή ομάδα σε απόσταση αναπνοής (70-69) 19’’ πριν το τέλος. Η πλάστιγγα έγειρε ουσιαστικά υπέρ του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όταν ο Ράϊτ με 2/2 εύστοχες βολές σημείωσε το 72-69, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε έπειτα από μια εύστοχη βολή του Τίνγκ.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 32-26, 46-50, 72-70.

ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Χέρμπερτ): Κάστλ 6, Τσαλδάρης 2, Σεραπίνας 1, Ράϊτ 17 (2), Καλαϊτζής, Ηλιάδης 9, Μότολα 3, Μάσεϊ 30 (2), Αγαδάκος 4.

Α.Ε.Λ. 1964 Γ.Σ. (Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος, Κις 17 (3), Παπανικολόπουλος 19 (4), Παπαχρήστος 10, Τίνγκ 5, Κολώκας 2, Κλιμαβίτσιους 6, Καραβανάς 6, Σόσκιτς, Τσέρανιτς 5.

Οι δηλώσεις της συνέντευξης Τύπου:

Γκόρντον Χέρμπερτ: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο προπονητή και στην ομάδα του. Δεν έκαναν απλά καλή δουλειά, αλλά καταπληκτική στον έλεγχο του ρυθμού. Με μεγάλες σε χρόνο επιθέσεις, ήλεγξαν το επιθετικό ριμπάουντ και χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Λάρισα είμαι απόλυτα απογοητευμένος από την απόδοσή μας. Παίξαμε σαν να διασκεδάζαμε τη νίκη μας επί της Εφές Πίλσεν, σαν να θέλαμε να μας πυροβολήσουν και ξεφύγαμε στην τελευταία κίνηση. Το θέμα του ριμπάουντ μας απασχολεί εδώ και καιρό όπως και αυτό της κυκλοφορίας της μπάλας. Είχαμε μόλις έξι ασίστ, ενώ το θετικό είναι η κατηγορία των λαθών όπου είχαμε έξι και αναγκάσαμε τον αντίπαλο σε 19.ΤΟ πρόβλημα της σημερινής κακής εμφάνιση είναι ομαδικό. Επιτρέψαμε πολλές φορές στους αντιπάλους μας να κάνουν διεισδύσεις, ενώ και τα ριμπάουντ είναι μία ομαδική δουλειά».

Κώστας
Πιλαφίδης:«Εύχομαι καλή συνέχεια στον ΑΡΗ, ενώ θέλω επίσης να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την διαρκή προσπάθεια που κατέβαλλαν. Θεωρώ ότι το παιχνίδι κρίθηκε σε δύο σημεία. Το ένα ήταν τα 19 λάθη που κάναμε και το δεύτερο οι 30 πόντοι που σημείωσε ο Μάσεϊ. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν πάρα πολύ καλό παίκτη, η ευθύνη ωστόσο είναι δικιά μου, γιατί εγώ επέλεξα τον τρόπο αντιμετώπισης του. Είναι ένας παίκτης χαρισματικός και το κυριότερο πιστεύω είναι ότι αγαπάει πολύ το μπάσκετ και δεν σταματάει να προσπαθεί. Έχει επίσης και ένα ιδιαίτερο στιλ που τον βοηθάει να επιβάλλεται στους αντιπάλους του. Το μεγαλύτερό του «όπλο» πάντως είναι η διάθεση και η ενέργεια που βγάζει στο γήπεδο. Σε γενικές γραμμές έγινε ένα καλό παιχνίδι στο οποίο συμβάλλαμε και εμείς από την πλευρά μας, ενώ τώρα κοιτάμε την συνέχεια».

Τζερεμάϊα Μάσεϊ: «Ήταν ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε με μία καλή ομάδα. Ξέραμε ότι θα παίξουν δυνατά, αφού στην Α.Ε.Λ. υπάρχει ένας πολύ καλός προπονητής, αλλά και μια πλειάδα καλών παικτών. Είμαι χαρούμενος ωστόσο για τη νίκη που πήραμε, ενώ προσπαθούμε πάντα το ίδιο σε κάθε παιχνίδι, άσχετα αν πρόκειται για έναν αγώνα στο ελληνικό Πρωτάθλημα ή στην Ευρωλίγκα. Όλες οι ομάδες εξάλλου είναι καλές. Σήμερα είδαμε ότι η ΑΕΛ έβαλε ορισμένα σημαντικά σουτ και ήταν κοντά στο παιχνίδι. Αντίθετα εμάς δεν μας βγήκαν τα μπλοκ άουτ, ενώ και οι αντίπαλοί μας είχαν πιο μεγάλα κορμιά από μας στο παρκέ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα».

Παναγιώτης Καραβανάς: «Συγχαρητήρια στον ΑΡΗ, αλλά και στους συμπαίκτες μου που πάλεψαν το παιχνίδι επί 40 λεπτά, αλλά τελικά χάσαμε στις λεπτομέρειες. Θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν. Αυτό που θέλω είναι να κερδίζει η ομάδα, διότι αυτό είναι που μετράει».

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤ 0 comments
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007,1:02 π.μ.
Μάσεϊ: «Το παν είναι να κερδίζει ο ΑΡΗΣ»

Με στόχο να συνεχίσει το νικηφόρο σερί θα αντιμετωπίσει αύριο στις 17:00 ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Αλεξάνδρειο την Α.Ε.Λ.1964 Γ.Σ. Οι «κίτρινοι» έπειτα από το «διπλό» στο κλειστό του Αγίου Θωμά επί του Αμαρουσίου, αλλά και την πολύ σπουδαία επικράτηση κόντρα στην Εφές Πίλσεν στο Αλεξάνδρειο θα παρουσιαστούν με ακόμη καλύτερη ψυχολογία απέναντι στους «βυσσινί» θέλοντας να προσθέσουν ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα στην συλλογή τους.


Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε σήμερα με μια προπόνηση το μεσημέρι, ενώ ο Τζερεμάϊα Μάσεϊ που αύριο θα τεθεί για μια ακόμη φορά αντιμέτωπος με την ομάδα στην οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαια τονίζει σχετικά στο ARISBC.GR ότι: «Για μένα είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα που πρέπει να το κερδίσουμε. Πρέπει να παίξουμε σκληρά και να είμαστε ενωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Ξέρουμε ότι μας περιμένει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, μια και η Α.Ε.Λ. παρουσιάζεται φέτος καλύτερη από ότι πέρσι. Έχω πολλούς φίλους σε αυτήν την ομάδα, ενώ ένας από αυτούς είναι ο Καραβανάς με τον οποίο πέρσι ήμασταν συμπαίκτες στον ΑΡΗ».


Όσο για το πώς περιμένει ο δυναμικός φόργουορντ να κυλήσει ο αυριανός αγώνας, αλλά και για το «κλειδί» με το οποίο οι «κίτρινοι» μπορούν να ξεκλειδώσουν την πόρτα που οδηγεί στη νίκη δήλωνει: «Οι αντίπαλοι μας θα προσπαθήσουν να παρουσιαστούν στο παρκέ το ίδιο καλά με εμάς και γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα και να μην τους αφήσουμε να μας αιφνιδιάσουν. Όλα πάντως θα κριθούν από την άμυνα. Δουλεύουμε πολύ σε αυτόν τον τομέα και τελευταία δείχνουμε ότι τα πηγαίνουμε καλύτερα».


Μια ενδεχόμενη νίκη αύριο επί της Α.Ε.Λ. θα βοηθήσει τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να αναρριχηθεί ακόμη περισσότερο προς τα υψηλά «πατώματα» της βαθμολογίας, ενώ παράλληλα θα σημάνει την αντεπίθεση της ομάδας έπειτα από εκείνο το στείρο χρονικό διάστημα όπου είχε υποστεί τέσσερις ήττες. Ο Τζερεμάϊα Μάσεϊ πάντως προτιμά να μην προτρέχει, αφού όπως υπογραμμίζει: «Σίγουρα θέλουμε να κερδίζουμε και εννοείται ότι μια νίκη σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Προτιμώ όμως να σκέφτομαι το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όχι να βλέπω από τώρα το υπόλοιπο της σεζόν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το αύριο».


Οι εκπληκτικές φετινές εμφανίσεις του άσσου από το Ντιτρόιτ έχουν κάνει ολόκληρη μπασκετική Ευρώπη να υποκλιθεί με θαυμασμό στο πλούσιο ταλέντο του. Ο ίδιος πάντως σπεύδει για μια ακόμη φορά να επισημάνει ότι: «Είμαι χαρούμενος μόνο όταν η ομάδα μου κερδίζει. Δεν με νοιάζει πόσους πόντους πετυχαίνω, αρκεί να κερδίζει ο ΑΡΗΣ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».


Τέλος, μια ξεχωριστή μέρα είναι η σημερινή για τον Γιάννη Δαμιανίδη που γιορτάζει τα γενέθλια του και όλοι στην οικογένεια του ΑΡΗ ευχόμαστε ολόψυχα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «κίτρινης» Κ.Α.Ε. να έχει πάνω από όλα υγεία και να ζει πάντα χαρές και επιτυχίες με την αγαπημένη του ομάδα.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,12:59 π.μ.
Η αποστολή του Αρη για τον αγώνα με την ΑΕΚ
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε 21 ποδοσφαιριστές στην αποστολή για τον αγώνα του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Αναλυτικά η αποστολή:
Χαλκιάς, Κέλεμεν, Αβ. Παπαδόπουλος, Νέτο, Ρονάλντο, Κουλουχέρης, Βανγκέλι, Ιβιτς, Καράμπελας, Κυριάκος, Κόκε, Γόγολος, Σιστόν, Κάλβο, Χαβίτο, Νεμπεγλέρας, Πρίττας, Μάρκο Αουρέλιο, Φελίπε, Γκαρσία, Γκουγκουλιάς.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,12:55 π.μ.
ΜΠΟΛΤΟΝ-ΑΡΗΣ 1-1

Δέκα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, ο Στέλιος Γιανακόπουλος στέρησε από τον Αρη την αυτόματη πρόκριση του στους 32 του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο Αρης αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τη Μπόλτον στο Ρίμποκ Σταντιουμ, έφυγε όμως πικραμένος από το Μάντσεστερ, αφού ήταν καλύτερος και άξιζε τη νίκη. Κάτω από τη συνεχή παρότρυνση και την εντυπωσιακή συμπαράσταση των οπαδών του, έπαιξε εξαιρετικά σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι και άνοιξε το σκορ στο 44 με δυνατό σουτ του Τόνι Κάλβο μετά από σέντρα του Νίκου Καράμπελα. Ο Αρης διατήρησε τον έλεγχο σε όλο το παιχνίδι, αλλά νικήθηκε από ένα κοντινό πλασέ του Γιαννακόπουλου στις καθυστερήσεις.


Οι συνθέσεις
Μπόλτον: Γιασκελάινεν, Χαντ, Ο'Μπράιεν, Μεϊτέ, Σιντ, Γιαννακόπουλος, Γκάθρι, Νόλαν, ΜακΚαν (13' Αλόνσο), Βίλχεμσον (65' Ντιούφ), Ντέιβις (65' Ανελκά)
Αρης: Χαλκιάς, Νέτο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Καράμπελας, Πρίτας, Γκαρσία (83' Γόγολος), Νεμπεγλέρας, Κάλβο (61' Χαβίτο), Σιστόν, Κόκε (87' Κυριάκος).
Διαιτητής: Εδουάρντο Ιτουράλντε Γκονζάλεθ
Κίτρινες: Μεϊτέ, Χαντ, Γιαννακόπουλος, Παπαδόπουλος, Γόγολος
* Στο άλλο αγώνα του ομίλου, Μπράγκα και Μπάγερν αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην Πορτογαλία. Ο Κλόζε άνοιξε το σκορ στο 47' και ισοφάρισε για τη Μπράγκα ο Λιντζ στο 67'.


Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
1.
Μπάγερν Μονάχου 5 (3 αγ.)
2. Αρης 4 (2 αγ.)
3. Μπόλτον 3 (3 αγ.)
4. Μπράγκα 2 (2 αγ.)
5. Ερυθρός Αστέρας 0 (2 αγ.)

Η επόμενη αγωνιστική (Πέμπτη 6/12)
Αρης-Μπράγκα
Ερυθρός Αστέρας-Μπόλτον
Ρεπό: Μπάγερν Μονάχου

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007,5:16 π.μ.
Δεν χάνει από την Εφές!

Τον αγώνα της Κωνσταντινούπολης στον δεύτερο γύρο θα πρέπει να περιμένει η Εφές Πίλσεν αν θέλει να πάρει κάποια στιγμή μια άτυπη ρεβάνς από τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την ήττα της στον αλησμόνητο τελικό του Τορίνο, που έδωσε στον «Αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ το πρώτο του ευρωπαϊκό στέμμα. Στην πρώτη συνάντηση των δυο ομάδων μετά τον ιστορικό αγώνα της 16/3/1993, οι «κίτρινοι», που έπαιξαν κατά διαστήματα εκπληκτική άμυνα, επιβλήθηκαν των Τούρκων με 67-64 σε ένα «κλειστό» ματς που στο τέλος εξελίχτηκε σε θρίλερ.


Στην αρχή του αγώνα, ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχε δυσκολίες με την άμυνα της τουρκικής ομάδας, και παρόλο που προηγήθηκε 7-2 και 10-6, το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τους «κίτρινους» πίσω στο σκορ 14-17. Το επιθετικό πρόβλημα συνεχίστηκε και στις αρχές του δευτέρου δεκάλεπτου και η Εφές, με τους παίκτες της να σκοράρουν συνεχώς κάτω από το καλάθι, προηγήθηκε στο 15΄ με 7 πόντους (17-24).


Σε αυτό το σημείο όμως ο «Αυτοκράτορας» ξύπνησε. Πρεσάροντας αποτελεσματικά σε όλο το γήπεδο, οι παίκτες της ομάδας μας κατάφεραν να οδηγήσουν τους αντιπάλους τους σε συνεχόμενα λάθη, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και με ένα επιβλητικό σερί 15-0 μέσα σε 4 λεπτά πέρασαν μπροστά 32-24, για να κλείσει το ημίχρονο 32-25. Στα τελευταία 5 λεπτά του δευτέρου δεκάλεπτου, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης δεν κατάφερε να βάλει ούτε ένα καλάθι!


Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνέχισε να πιέζει και προηγήθηκε με 11 πόντους στο 25΄ (42-31). Στα τελευταία λεπτά όμως «κόλλησε» ξανά στην επίθεση, αντιμετώπισε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ και οι Τούρκοι κατάφεραν να μειώσουν 45-39 στο τέλος του δεκάλεπτου.


Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν δραματικά. 1.18’’ πριν το τέλος ο Ράιτ πέτυχε καλάθι, κέρδισε φάουλ, αστόχησε στη βολή, αλλά οι Τούρκοι στην προσπάθειά τους να πάρουν το ριμπάουντ σημείωσαν... αυτοκαλάθι, με αποτέλεσμα ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να προηγηθεί με τετράποντο 60-55. Στη συνέχεια ο Ράιτ αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (62-55) 37΄΄ πριν το τέλος. Και ενώ το παιχνίδι έμοιαζε να έχει κριθεί, ένα εσκεμμένο φάουλ του Τέρι στον Χάτσον την ώρα που αυτός σημείωνε καλάθι οδήγησε τον Αμερικανό να πετύχει έμμεσο τρίποντο (62-58), για να ακολουθήσει αμέσως μετά την επαναφορά τρίποντο του Νίκολας (62-61), 25΄΄ πριν το τέλος του αγώνα. Ακολούθησαν συνεχείς φάουλ και βολές και για τις δυο ομάδες. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν 67-64 με τον Ράιτ 8΄΄ πριν το τέλος, και στη συνέχεια ο Νίκολας αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή για να πάρει κατά αυτό τον τρόπο ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τη μεγάλη νίκη.


Τα δεκάλεπτα: 14-17, 32-25, 45-39, 67-64


ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Χέρμπερτ): Καστλ 8 (1), Τέρι 10, Σεραπίνας, Ράιτ 20 (2), Καλαϊτζής, Ηλιάδης, Μότολα 6, Μάσει 13, Αγαδάκος 3, Τσαλδάρης 7 (1).


Εφές Πίλσεν (Μπλατ): Νίκολας 15 (2), Πεν 5, Γουντς 8, Γκρέγκορι 2, Αμπί, Γκονλούμ 6, Ερντογκάν, Κούγκο 8, Αρσλάν 11 (2), Χάτσον 9.


Οι δηλώσεις της Συνέντευξης Τύπου:


Γκόρντον Χέρμπερτ: «Τα τελευταία πέντε λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν τα πιο σημαντικά. Σε εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα, είχαμε καταπληκτική απόδοση παίζοντας με φοβερό συναίσθημα. Σε εκείνο το σημείο, το «κλειδί» ήταν η άμυνα. Πιέσαμε και τρέξαμε στον αιφνιδιασμό, βάζοντας εύκολα καλάθια. Έτσι θέλω να παίζουμε. Ήταν ένα παιχνίδι που είχε να κάνει με ρυθμό κυρίως, ένα στοιχείο που άλλαζε συνεχώς στην διάρκεια του αγώνα. Πιστεύω ότι στην άμυνα κάναμε καλή δουλειά, αν και είχαμε προβλήματα στο τέταρτο δεκάλεπτο με τα επιθετικά ριμπάουντ, καθώς η Εφές ανανέωνε τις επιθέσεις της. Φυσικά, δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που παίξαμε στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα. Κάναμε τρία λάθη. Το ένα ήταν το αντιαθλητικό φάουλ του Ρέισον Τέρι, που έπρεπε να αφήσει τον αντίπαλο να βάλει το καλάθι, το δεύτερο ήταν στην αμέσως επόμενη επίθεση, που αφήσαμε τον Νίκολας να βάλει το τρίποντο, ενώ το τρίτο έγινε στην τελευταία επίθεση του αγώνα, όπου ο Ράιτ έπρεπε να κάνει φάουλ στο κέντρο του γηπέδου στον Νίκολας. Είναι στοιχεία μέσα από τα οποία πρέπει να διδαχθούμε. Πριν από το παιχνίδι, στα αποδυτήρια είχαμε πει μεταξύ μας να παίξουμε για τον κόσμο. Είχαμε δύο άσχημα αποτελέσματα εντός έδρας και τον στενοχωρήσαμε. Θέλαμε να αφιερώσουμε μία νίκη στους οπαδούς μας, το κάναμε και από την πλευρά μου θέλω να τους ευχαριστήσω που έμειναν μαζί μας».


Ντέιβιντ Μπλατ: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Αν κοιτάξουμε την στατιστική, μπορούμε να πούμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Δεν τα καταφέραμε όμως και αυτό οφείλεται στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου χάσαμε τον δρόμο μας. Ο ΑΡΗΣ έκανε παράλληλα εκπληκτική δουλειά με αποτέλεσμα να μας αποσυντονίσει. Έχουμε περισσότερες ασίστ, τάπες, ριμπάουντ, κλεψίματα και ράνκινκ (σύστημα αξιολόγησης) και όμως χάσαμε. Αυτό συνέβη γιατί κουράζαμε πολύ την μπάλα. Χάσαμε επίσης πολλές βολές, κάτι που δεν επιτρέπεται σε έναν κλειστό αγώνα. Είχαμε τις ευκαιρίες μας, όμως δεν τις εκμεταλλευτήκαμε κι έτσι λοιπόν ο Αρης κέρδισε. Υστερούμε να συνεργασία στην επίθεση, στο να γυρνάμε καλά την πάλα, ώστε να έχουμε ελεύθερα σουτ. Συν τοις άλλοις δημιουργούμε ευκαιρίες σκοραρίσματος, όμως υπάρχει πρόβλημα στην ικανότητα να μπαίνουν τα σουτ. Εκεί είναι το πρόβλημά μας, αφού στην άμυνα τα πάμε περίφημα. Θεωρώ ότι το παιχνίδι χάθηκε στο καλάθι και φάουλ του Μπρέισι Ράιτ, ενώ ήμασταν πίσω με έναν πόντο. Η απόφαση είναι αμφισβητούμενη, αυτά είναι μέσα στο μπάσκετ, όμως θέλω να ξαναδώ αυτή την φάση διότι μπασκετικά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Το τελευταίο τρίποντο του Νίκολας έμοιαζε πιο πολύ με προσευχή, παρά με οργανωμένη επίθεση. Αν έμπαινε θα ήταν τυχερό».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,5:16 π.μ.
Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για το Αρης-ΑΕΚ

Η ΠΑΕ Αρης ανακοινώνει ότι άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων του αγώνα με την ΑΕΚ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 16:45 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'. Τα εισιτήρια του αγώνα κοστίζουν 15 ευρώ στις Θύρες 1 και 3, 30 ευρώ στη Θύρα 2, 35 ευρώ στη Θύρα 9 και 60 ευρώ στη Θύρα 7 (Επισήμων).

Τα εισιτήρια θα διατίθενται από το ARIS MEGASTORE, επί της οδού Παπαναστασίου, κάτω από τη Θύρα 2 και από τους συνδέσμους φίλων Αρη.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments